Nette chauffeur betaalt minder voor autoverzekering

De techniek maakt het mogelijk het rijgedrag van een bestuurder in beeld te brengen. Dat is goed nieuws voor autoverzekeraars die het liefst brokkenpiloten willen weren en voorzichtige rijders willen belonen.
De techniek staat niet stil en verzekeraars willen natuurlijk graag weten wat het rijgedrag is. Positief rijgedrag kan dan een lagere premie opleveren. Een zogenaamde On Board Diagnostic stekker in uw auto registreert elke 2 minuten uw rijgegevens. Hoe vaak u te snel optrekt, de maximale snelheid overtreedt of te hard remt, bijvoorbeeld. De uitkomsten geven een rijscore en aan de hand daarvan kan worden bepaald hoeveel procent van uw premie u terugkrijgt. Toekomstmuziek? Deze techniek is beschikbaar en er draaien al verschillende pilots. Wellicht dat zo’n stekker op niet al te lange tijd gemeengoed is geworden. Wij houden de ontwikkelingen voor u in de gaten.

Minder kilometers, lagere premie
Er zijn nu ook al mogelijkheden om een lagere autopremie te krijgen. Als u weinig rijdt bijvoorbeeld. Ongeveer twee derde van de autoverzekeraars weegt het aantal kilometers mee voor de verzekeringspremie. Automobilisten die veel kilometers maken, betalen bij deze verzekeraars meestal een hogere verzekeringspremie. De premieverschillen kunnen tot wel 600 procent oplopen, volgens een onderzoek van de Consumentenbond. Maar er zijn ook verzekeraars die juist meer premie in rekening brengen bij een lager aantal kilometers.

Goede autoverzekering
Autoverzekeraars die het aantal jaarlijkse kilometers niet meenemen in de premieberekening, kijken naar andere factoren, zoals het type brandstof en het autotype. De verschillen tussen de premies zijn aanzienlijk. Als u goedkoper uit wilt zijn met uw autopremie, neem dan contact met ons op. Wij gaan na welke autoverzekering de dekking heeft die u wenst en de voordeligste premie geeft.

Leave a Comment