Huwelijksdag mag weer groot feest worden

Dat de economie aantrekt merkt ook de trouwbranche: stellen geven weer meer uit aan hun huwelijksdag. Natuurlijk moet dat de mooiste dag van uw leven worden. Denk daarom ook even aan een bruiloftsverzekering.
Gemiddeld gaf het Nederlandse bruidspaar in 2014 ruim 14.000 euro uit aan de trouwdag, in 2013 was dit duizend euro minder. Het grootste deel van het budget gaat naar de trouwlocatie en catering, gevolgd door de huwelijksreis, de bruidsjurk en de trouwringen. Sinds de economie aantrekt neemt ook het aantal huwelijkssluitingen weer toe. Mensen hebben meer zekerheid over baan, inkomen en hypotheek en durven daardoor weer belangrijke beslissingen te nemen als trouwen of kinderen krijgen.

Duurder uit dan gedacht
Stellen zijn vaak meer geld kwijt aan de bruiloft dan gepland, blijkt uit recent onderzoek. Ruim de helft van de bruidsparen overschrijdt het budget. Een bruidsboeket kan zomaar 125 euro kosten. Ook de bruidstaart pakt vaak duurder uit dan gedacht, omdat niet per taart maar per persoon gerekend wordt. En een bijzondere trouwauto huren voor een paar uurtjes kan soms wel duizend euro bedragen.

Als het feest niet doorgaat
Als u in het huwelijksbootje stapt, bereidt u vanzelfsprekend alles goed voor. Daarmee voorkomt u dat er van alles misgaat. Toch is niet alle tegenslag te voorkomen. Stel dat er iemand in de familie overlijdt, dat de feestzaal de avond voor uw bruiloft afbrandt of dat belangrijke genodigden niet kunnen komen door extreem weer. Daar gaat de mooiste dag van uw leven. Als het feest niet doorgaat, bent u bovendien het geld dat u heeft uitgegeven grotendeels kwijt.

Bruiloftsverzekering voorkomt financiële strop
Met een bruiloftsverzekering hoeft u de financiële gevolgen niet te dragen als u uw bruiloft moet uitstellen, afgelasten of onderbreken. Er zijn verschillende verzekeringen met verschillende dekkingen. U kunt bijvoorbeeld alle gemaakte kosten van de bruiloft verzekeren of alleen de schade aan spullen, zoals trouwkleding en huwelijkscadeaus. De premie bedraagt meestal slechts een fractie van het totale budget dat aan de bruiloft wordt uitgegeven. U kunt dus net zo goed het zekere voor het onzekere nemen.

Tijdig afsluiten
Heeft u trouwplannen? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij gaan graag voor u na welke bruiloftsverzekering past bij uw plannen. Wacht niet te lang want een bruiloftsverzekering moet tijdig afgesloten worden.

Leave a Comment