Zo leert uw kind pinnen vóór de brugklas

Als uw kind naar de middelbare school gaat, is het handig als hij of zij al kan pinnen. Bijvoorbeeld in de schoolkantine. Leren pinnen is vergelijkbaar met het halen van een rijbewijs. Van een instructeur leert u hoe u het stuur moet vasthouden en de pedalen bedient. Maar écht leren autorijden leert u pas op de weg. Dat geldt ook als u uw kind leert pinnen. U geeft uw kind de instructies, maar uw kind leert het door zelf te oefenen.  

Zo pakt u leren pinnen aan:

  • Oefen zowel in de winkel als bij een geldautomaat. Beiden werken toch nét even anders.
  • Bij een betaalautomaat kun je vaak geen klein bedrag pinnen. Wat doet uw kind dan?
  • Adviseer om voor het shoppen het saldo te checken op de Mobiel Bankieren app. Zo ziet uw kind nooit ‘saldo tekort’ als hij of zij een aankoop wil doen.
  • Leer uw kind om na het pinnen eerst de pinpas veilig op te bergen. Pak hierna pas het geld. Mocht het opbergen te lang duren, dan neemt de geldautomaat het geld weer terug. Dat is geen probleem. Het geld wordt niet van de rekening afgeschreven.
  • Leer uw kind veilig pinnen door het intoetsen van de pincode af te schermen met de hand en met niemand in gesprek te gaan.

Meer tips?

We geven u graag meer tips om uw kind met geld om te leren gaan. Wilt u jaarlijks tips ontvangen voor u en uw kind? Open dan een gratis* JongWijs rekening. Momenteel ontvangt uw kind niet alleen een cadeautje, maar ook een cadeaubon van € 7,50! Vraag uw adviseur van Arnold van Hooft naar de voorwaarden.