Zo leert uw kind van mobiel bankieren

Dankzij internetbankieren, contactloos pinnen, retourpinnen en mobiel bankieren en betalen, regelen we onze geldzaken heel anders dan vroeger. Het is goed om uw kind op tijd te leren hoe met deze vele digitale mogelijkheden om te gaan. En mobiel bankieren kan daarbij helpen. 

Goed leren omgaan met geld is nóg belangrijker geworden met de opkomst van digitaal geld. Contant geld zit in uw portemonnee. Dat maakt het meteen duidelijk wanneer het (bijna) op is. Maar uw pinpas ziet er altijd hetzelfde uit. Ongeacht het saldo op uw rekening. Daarom is het moeilijker om overzicht te houden over uw geldzaken. Voor u, maar ook voor uw kind. 

Mobiel Bankieren als hulpmiddel

Sommige ouders staan een beetje huiverig tegenover mobiel bankieren voor een kind. Het is tenslotte een makkelijke manier om geld over te boeken. Maar juist met Mobiel Bankieren leert u uw kind beter omgaan met geld. Het geeft uw kind namelijk altijd inzicht in zijn of haar geldzaken. De voordelen:

  • Waarschijnlijk heeft uw kind ook een mobiel in zijn of haar (school)tas zitten. Gratis wifi wordt steeds vaker aangeboden. Hierdoor is de Mobiel Bankieren app bijna altijd te 
    gebruiken.
  • Uw kind ziet direct wat het saldo is. Maar ook welke overboeking er de afgelopen tijd zijn gedaan. Zo worden alle geldzaken goed zichtbaar en duidelijk.
  • In de Mobiel Bankieren app van RegioBank kan uw kind in het overzicht Transacties spaarpotten aanmaken. Zo kan uw kind sparen voor specifieke doelen. Ook dat geeft overzicht en stimuleert om te sparen.
  • Tot 18 jaar krijgt u op uw eigen Mobiel Bankieren app ook de rekeningen van uw kind te zien. Zo kunt u op afstand meekijken en meehelpen mocht het nodig zijn. 

Uiteraard is mobiel bankieren goed beveiligd. Uw kind moet eerst inloggen met een code om toegang te krijgen. Dus als de mobiel van uw kind wordt gestolen, heeft de dief geen toegang tot de app.

Uw kind leren met geld omgaan?

Natuurlijk is het spannend dat uw kind steeds meer zelfstandig beslissingen kan nemen. Ook over zijn of haar geld. Maar juist door hier samen mee aan de slag te gaan, kunt u overzicht houden. U kunt uw kind leren om te gaan met contant en digitaal geld. Met het gratis* JongWijs pakket helpen we u hier een handje bij. Jaarlijks ontvangen u en uw kind tips om hem of haar te leren met geld om te gaan. En momenteel ontvangt uw kind niet alleen een cadeautje, maar ook een cadeaubon van € 7,50! Vraag uw adviseur van Arnold van Hooft naar de voorwaarden.