Zes vragen over de Zilvervloot-spaarrekening

Heeft u kinderen of kleinkinderen? Met een Zilvervloot-spaarrekening geeft u ze een mooi startkapitaal op hun achttiende verjaardag. Voor een studie, eigen woning, rijbewijs of verre reis. Benieuwd hoe het werkt? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over Zilvervloot Sparen.

Wat is Zilvervloot Sparen?

Zilvervloot Sparen is een spaarrekening voor uw (klein)kind met een gunstige bonusregeling. Jaarlijks kunt u maximaal € 600 inleggen. Minder mag ook. Over het spaarbedrag ontvangt u elk jaar een aantrekkelijke spaarrente. Als uw kind achttien wordt, keert de Zilvervloot uit – maar niet voordat RegioBank over al het spaargeld ook nog eens een extra bonus geeft van maximaal 10%. Mooi cadeau, toch?

Hoe open ik een Zilvervloot-spaarrekening voor mijn kind?

Deze spaarrekening opent u heel eenvoudig bij uw Zelfstandig Adviseur. Let op: alleen ouders of verzorgers kunnen een rekening openen. Uw kind mag de rekening ook zelf openen, maar dan wel met uw goedkeuring én handtekening. Opa’s en oma’s die voor hun kleinkind een Zilvervloot-rekening willen openen, doen dit via de ouders of verzorgers.

Mag ik tussentijds geld opnemen?

Een spaarrekening is natuurlijk bedoeld voor later. Maar het kan gebeuren dat u het spaarbedrag toch moet aanspreken. Bijvoorbeeld voor een nieuwe fiets, of om schoolboeken te kopen. Als ouder of verzorger kunt u op ieder moment geld opnemen van de Zilvervloot-spaarrekening. Gewoon via Internet Bankieren of bij uw Zelfstandig Adviseur. Het kost niets, maar u ontvangt geen bonus over het geld dat u opneemt.

Hoe hoog is de bonus?

Nu komt het leukste stukje: de bonus. Ieder jaar dat u spaart, bouwt u 1% bonus op. De bonus kan oplopen tot maximaal 10%. Dus ook als u achttien jaar lang spaart, krijgt u 10% bonus. Als u negen jaar spaart, krijgt u 9% bonus.

Rekenvoorbeeld:

U opent bij de geboorte van uw (klein)kind een Zilvervloot-rekening. Ieder jaar spaart u het maximale bedrag van € 600. Dan staat er na achttien jaar € 10.800 op de rekening. Over dit bedrag krijgt u de maximale bonus van 10%. Dat is € 1.080. Een mooi extra zakcentje voor uw kind.

Naast de bonus ontvangt u ook ieder jaar rente over uw spaartegoed. Over deze rente ontvangt u geen bonus.

Wat gebeurt er als mijn kind achttien wordt?

Tot de achttiende verjaardag bent u de wettelijke vertegenwoordiger van de spaarrekening. U mag geld storten en geld opnemen. Zodra uw kind achttien wordt, zetten wij de rekening om naar een Spaar-op-Maat Rekening. Deze rekening staat op naam van uw kind. Vanaf dan mag uw kind zelf bepalen wanneer hij of zij geld opneemt. En… waar het geld naartoe gaat. Misschien een goed moment voor een gesprek over geld?

Kan ik voor meerdere kinderen tegelijk sparen?

U gunt natuurlijk al uw kinderen een mooi zakcentje op hun achttiende. Daarom kunt u voor ieder kind een eigen Zilvervloot-rekening openen. Dit hoeft trouwens niet meteen bij de geboorte. Tot de zestiende verjaardag kunt u een Zilvervloot-spaarrekening openen. Loop eens binnen bij Arnold van Hooft en wij vertellen u de mogelijkheden.