Wist u dit al over uw hypotheek?

Hypotheekje, boompje, beestje… klaar. Toch? Ook tijdens de looptijd van uw hypotheek is het slim om te blijven opletten. Misschien kunt u wel besparen op uw maandlasten. En wat als u gaat verhuizen of verbouwen? Handige info over uw hypotheek.

Besparen met rentemiddeling

Als u uw hypotheek al een paar jaar geleden heeft afgesloten, ziet u de rente steeds verder zakken. Was vijf jaar geleden een percentage van net onder de vijf procent nog gebruikelijk, nu is dat gezakt naar één procent. Dat scheelt een stuk in de maandlasten.

Het goede nieuws: daar kunt u wat aan doen! U kunt gebruikmaken van rentemiddeling. RegioBank biedt u dan een nieuwe rentevaste periode aan. De nieuwe rente wordt een gemiddelde van uw huidige rente en de actuele rente.

Of rentemiddeling gunstig is, hangt onder andere af van uw persoonlijke situatie, hypotheekvorm en de hoogte van de rente die u nu betaalt. Het middelen van de rente kan vooral gunstig zijn als uw rente nog een paar jaar vast staat en de actuele rente een stuk lager is. Vraag uw Zelfstandig Adviseur te helpen bij de berekening.

Besparen met een lagere rente

Wist u dat bij een RegioBank-hypotheek uw vaste rente tijdens de rentevaste periode omlaag kan? Lees hier hoe dat werkt. Meer weten? Vraag ernaar bij uw Zelfstandig Adviseur.

Een bouwdepot voor verbouwen

Een uitbouw, nieuwe keuken of energiezuiniger huis: er zijn redenen genoeg om te verbouwen. Een stevige spaarrekening of gulle gever is in zo’n geval fijn voor de financiering. Heeft u dat geluk niet, dan kunt u kiezen voor een bouwdepot. Een taxateur stelt dan eerst vast wat de waarde van uw huis zal zijn na de verbouwing. Van dat bedrag kunt u maximaal 100% lenen, afhankelijk van waar u het geld aan wil uitgeven. De rente kunt u onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Let op: u betaalt wel kosten voor advies, taxatie en de notaris.

Oversluiten bij verhuizen

U heeft uw droomhuis gevonden. Een kans die u niet kunt laten schieten. U kunt uw huidige hypotheek meenemen. Dan houdt u dezelfde hoofdsom met dezelfde rente. Maar als uw nieuwe huis duurder is, heeft u waarschijnlijk een hogere hypotheek nodig. Oversluiten, of eigenlijk een nieuwe hypotheek afsluiten, is dan een beter idee. Waar u ook rekening mee moet houden: bij de verkoop van uw huis kunt u te maken krijgen met overwaarde of een restschuld. Ook dat heeft gevolgen voor uw hypotheek.

Heeft u verhuis- of verbouwplannen, of wilt u kijken of u kunt besparen? Uw Zelfstandig Adviseur van Arnold van Hooft kan u over al deze zaken adviseren. Neem contact met ons op!