Contactloos betalen met uw telefoon: zo werkt het

Contactloos betalen is ontzettend handig als u maar een paar boodschappen hoeft af te rekenen bij de supermarkt of drogist. Maar wist u dat u ook contactloos kunt betalen met uw smartphone? Het is net zo veilig als betalen met uw betaalpas. Zo werkt het.

Dit heeft u nodig voor Mobiel Betalen

Betalen met uw smartphone noemen we bij RegioBank Mobiel Betalen. Het werkt net zoals bij contactloos betalen met uw pinpas, alleen gebruikt u in dit geval uw mobiele telefoon. Alles wat u hiervoor nodig heeft, is een betaalrekening bij RegioBank, een geregistreerde Mobiel Bankieren app en een Android-telefoon met NFC-chip.

Activeer Mobiel Betalen in zes stappen

  1. Download de Mobiel Betalen app via Google Play (let op: dit is een andere app dan de Mobiel Bankieren app!). De app is niet beschikbaar voor iPhone, omdat die vaak geen NFC-chip hebben.
  2. Koppel de Mobiel Betalen app aan de Mobiel Bankieren app door de pincode van uw Mobiel Bankieren app in te voeren.
  3. Selecteer de bankrekening waarmee u mobiel wilt betalen.
  4. Kies een viercijferige pincode die u alleen gebruikt voor de Mobiel Betalen app. U kunt ook kiezen voor uw vingerafdruk.
  5. Accepteer de voorwaarden.
  6. Bevestig met uw digipas en rond de activatie af.

De Mobiel Betalen app is klaar voor gebruik.

Hoe kan ik Mobiel Betalen in de winkel?

U kunt in de winkel nu net zo makkelijk contactloos betalen met uw smartphone als met uw pinpas. Daarvoor hoeft u de app niet steeds op te starten, alleen het scherm van uw telefoon activeren is voldoende. Houd uw telefoon bij de betaalautomaat. Uw telefoon geeft een trilsignaal als de betaling is gelukt. Is de uitgave hoger dan uw betaallimiet? Dan moet u voor de veiligheid eerst bevestigen met uw viercijferige code of vingerafdruk. Houd uw telefoon nogmaals bij de betaalautomaat, en uw boodschappen zijn betaald!

Meer weten over Mobiel Betalen? Lees hier de voorwaarden of bekijk het filmpje of Download de Mobiel Betalen app. Uiteraard kunt u ook even binnen lopen bij ons kantoor in Kerkdriel dan helpen wij graag!