Pint uw kind al? Help met deze handige tips!

Uw kind weet vast wel wat pinnen is, maar zelf pinnen kan best spannend zijn. En het is natuurlijk belangrijk dat uw kind doorheeft dat een pinpas ook geld is. Digitaal geld. Leer uw kind pinnen door samen te oefenen. 

Pintips voor uw kind

Betalen met een pinpas is veilig. Maar het is wel belangrijk dat uw kind leert zorgvuldig om te gaan met een pinpas en pincode. Geef uw kind de volgende tips

  1. Leer een pincode uit je hoofd. Schrijf de code nooit op.
  2. Geef een pinpas of pincode nooit aan anderen. Ook niet aan medewerkers van een bank.
  3. Houdt tijdens het pinnen altijd een hand voor het scherm. Zo kan niemand afkijken.
  4. Ga tijdens het pinnen met niemand in gesprek. Eerst pinnen, dan kletsen.
  5. Berg de pinpas altijd veilig op.

Op welke leeftijd starten?

Op een middelbare school is pinnen normaal. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van drinken en eten in de kantine. Het is daarom fijn als u uw kind voor de overstap naar de middelbare school, leert pinnen. Bij het JongWijs betaalpakket kunt u al een jeugdpas aanvragen vanaf het moment dat uw kind 8 jaar is. U bepaalt hierbij zelf de spelregels.

U bepaalt de spelregels

Bepaal eerst hoeveel verantwoordelijkheid u uw kind geeft. Waar voelt u zich prettig bij? U kunt bijvoorbeeld eerst de pinpas van uw kind zelf bewaren. Dan bent u altijd aanwezig als uw kind pint. U bepaalt wanneer uw kind toe is aan zelfstandig pinnen. Controleer regelmatig samen het saldo op de rekening. Bijvoorbeeld met de Mobiel Bankieren app. Zo houden jullie overzicht.

Pinpas regelen?

Een pinpas vraagt u aan bij uw Zelfstandig Adviseur van Arnold van Hooft. De pas en pincode krijgt u apart op naam van uw kind thuisgestuurd. Onze adviseur kan u ook helpen met praktische tips en een anti-skimming hoesje. Regiobank JongWijs helpt u en uw kind graag bij de financiële opvoeding.