Pas op met het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering

Het is verstandig om met enige regelmaat te kijken of uw verzekeringen niet wat goedkoper kunnen. Een overlijdensrisicoverzekering bijvoorbeeld: móet die nu zoveel geld kosten? Overstappen kan soms een financieel voordeeltje opleveren. Maar er zijn ook een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.

Is uw gezondheid nog hetzelfde?
De nieuwe verzekeraar gaat ervan uit dat uw gezondheid in de tussentijd niet is veranderd. Maar als u klachten heeft gehad, kunt u afgewezen worden. Ook kunt u in de problemen komen als de nieuwe verzekeraar twijfelt of die gezondheidsklachten bij het afsluiten van de verzekering tóch niet bekend waren.

Hoe zit het met uw leeftijd?
Naarmate u ouder wordt stijgen de premies. Een andere verzekeraar kan misschien wel voordeliger zijn, maar doordat u ouder bent valt dat verschil toch negatief uit.

Houd de voorwaarden in de gaten
Ga er niet te snel vanuit dat alle verzekeringen op elkaar lijken. Zo hebben sommige overlijdensrisicoverzekeringen een clausule waardoor verzekeraars tijdens de looptijd de voorwaarden mogen aanpassen.

Kijk of uw verzekering verpand is
Vraag altijd even na of de bank (hypotheekverstrekker) akkoord gaat met de nieuwe overlijdensrisicoverzekering. Het kan zijn dat de verzekering verpand moet worden aan uw lopende hypotheek.

Vraag naar kosten voor oversluiten en nazorg
Als u overstapt naar een andere verzekering, is het niet alleen maar de premie die telt. U kunt kosten doorberekend krijgen voor oversluiten en nazorg.

Laat Arnold van Hooft meekijken!
Is uw overlijdensrisicoverzekering nog altijd de aantrekkelijkste? Laat ons even meekijken. Dan krijgt u een vrijblijvend advies met onze zelfstandige adviseur over blijven of overstappen.