Veranderingen in uw inkomen?

Denk bijvoorbeeld aan het eerder stoppen met werken, een andere werkgever of een eigen bedrijf te starten. Dit kan een reden zijn om naar de verzekerde waarde van uw overlijdensrisicoverzekering te kijken. Het nabestaandenpensioen kan namelijk hierdoor veranderen. Laat u zich goed informeren, zodat uw nabestaanden voldoende inkomen hebben zodat zij geen financiële zorgen hoeven te hebben. Bij overlijden zijn deze zorgen in een rouwproces zeker niet gewenst. Verwacht u veranderingen in uw inkomen? 

Aflossingsblij
Waarom blij worden van aflossen? De portemonnee per maand wordt leger… door niet alleen rente te betalen maar ook een aflossingsbedrag. En toch blij worden van aflossen. Wij spreken veel mensen die genoten hebben van het leven, een goed inkomen hebben gehad en nu voor de keuze staan om te stoppen met werken. Dit kan betekenen dat de portemonnee per maand anders gevuld wordt, en dat de uitgaven daarop aangepast gaan worden. Toch is het lastig om te bezuinigen op de uitgaven. Er komen meer zorgkosten, extra willen genieten van het leven, de (klein)kinderen wat gunnen. Maar er zijn ook zorgen zoals kan mijn partner ook zonder mijn inkomen goed verder leven. Is het huis ingericht om langer in het huis te kunnen blijven wonen of willen we ooit een traplift of een inloopdouche.

Het woord “pensioen” staat al jaren in ons woordenboek, al jaren in het nieuws. Afstempelen, verlengen van de AOW etc. Pensioen bespreken blijft lastig. We praten over ouder worden. Wat hebben deze twee woorden met elkaar te maken: aflossingsblij en pensioen?

Een aflossingsvrije lening heeft een einddatum. Weet u die van uw lening?
Het inkomen bepaalt of het verstandig is om wel of niet af te lossen op de aflossingsvrije lening. Is uw (nabestaanden)pensioen niet voldoende om opnieuw de hoogte van uw lening te lenen? Dan bent u heel blij dat u in de jaren van een hoger inkomen heeft afgelost. Verlengen van de hypotheek kan wellicht ook een prima oplossing zijn. Zo houdt u spaargeld over om uw woning aan te passen, zorg in te kopen of te genieten van het leven en ook blij zijn.

Kortom blij zijn om uw aflossingsvrije lening af te stemmen op uw situatie. Ook dat doen wij! Neem contact op met onze zelfstandige adviseurs en wij geven u een passend advies.