Overstappen naar RegioBank: heel eenvoudig!

Overweegt u om uw bankzaken voortaan bij RegioBank te doen? De stap is zo gezet! En met de Overstapservice is het heel eenvoudig. In slechts een paar dagen tijd regelt u uw bankzaken weer gewoon in de buurt. Lees hieronder meer over het gemak van overstappen naar RegioBank.

Hoe moet ik overstappen?

Overstappen gaat simpel en vlot. Als u een betaalrekening opent bij RegioBank, kunt u meteen de Overstapservice aanvragen. Zodra de Overstapservice is ingegaan en u uw Wereldpas en digipas van RegioBank heeft ontvangen, kunt u uw oude rekening opzeggen. U kunt nu uw RegioBank betaalrekening gaan gebruiken.

Hoe worden automatische incasso’s geregeld?

Vanaf het moment dat u de wijziging laat ingaan, zijn bedrijven en instanties met een Nederlands rekeningnummer die met automatische incasso’s geld van uw rekening afschrijven al ingelicht. Dat gaat vanzelf, dus daar hoeft u niets voor te doen. Al is het natuurlijk wel aan te raden dat u het controleert.

Heeft u zelf periodieke betaalopdrachten ingesteld? Uw oude bank stuurt u dan een overzicht waarin u ziet welke regelmatige overboekingen ophouden zodra de overstap geregeld is. Dat is makkelijk, want zo heeft u in één helder overzicht alle opdrachten op een rij staan. Het enige dat u vervolgens zelf nog moet doen, is de betaalopdrachten doorgeven aan RegioBank. Heeft u Internet Bankieren? Dan kunt u daar de periodieke overboekingen stopzetten op uw oude betaalrekening en opnieuw instellen voor uw nieuwe betaalrekening.

Handig: een Overstapkaart voor uw werkgever

U ontvangt natuurlijk ook geld op uw betaalrekening. Bijvoorbeeld van uw werkgever. Om die in te lichten, heeft RegioBank gratis Overstapkaarten voor u klaar liggen. Daarmee laat u weten dat uw rekeningnummer is veranderd. Misschien zijn er ook anderen die regelmatig geld op uw rekening storten. Controleer daarom uw afschrijvingen, dan kunt u precies zien wie een Overstapkaart moet ontvangen.

Betalingen op de oude rekening: 13 maanden lang automatisch overgeboekt

Soms duurt het even voor uw bankgegevens in alle administraties zijn aangepast. Dat is niet erg. De eerste 13 maanden blijft uw oude bank betalingen die binnenkomen op uw oude rekeningnummer automatisch overboeken naar uw nieuwe betaalrekening bij RegioBank. Ruim de tijd dus voor iedereen om uw nieuwe rekeningnummer op te nemen in de administratie.

Op uw rekeningoverzicht bij RegioBank kunt u precies zien welke betalingen automatisch zijn overgeboekt van uw oude betaalrekening. Zo weet u eenvoudig welke partijen nog een Overstapkaart met uw nieuwe rekeningnummer moeten ontvangen. Wel zo handig.

We helpen u graag om het overstappen zo eenvoudig mogelijk voor u te maken. Vraag uw Zelfstandig Adviseur van Arnold van Hooft om meer informatie. Stap over naar RegioBank