Overstappen? Dit is een handig moment!

Bij een overstap naar een andere bank neemt de Overstapservice u veel werk uit handen. Wat u nog wél even zelf moet doen, is zorgen dat er op tijd voldoende geld op uw nieuwe rekening staat. Kies dus een slim moment om over te stappen.

Wat doet de Overstapservice voor u?

U krijgt gratis Overstapkaarten waarmee u heel gemakkelijk uw nieuwe rekeningnummer doorgeeft aan partijen van wie u geld ontvangt. Uw werkgever bijvoorbeeld, of een uitkeringsinstantie. Bedrijven en instanties die met automatische incasso’s geld van uw rekening afschrijven, stelt de Overstapservice voor u op de hoogte. Ook regelt de Overstapservice dat alle bij- en afschrijvingen ná de overstap nog 13 maanden worden doorgestuurd van uw oude naar uw nieuwe rekeningnummer.

Zo kiest u het slimste moment

Op het moment dat de Overstapservice ingaat, kan er dus met automatische incasso’s geld worden afgeschreven van uw nieuwe rekening. Tenminste, als dat geld er op staat. Anders kunt u niet aan uw betalingsverplichtingen voldoen en dat heeft soms vervelende gevolgen. Meestal is het eind van de maand een handig moment, als uw salaris of uitkering is gestort. Het duurt twee weken voordat de Overstapservice uw aanvraag heeft verwerkt. U kunt dus het beste aan het begin van de maand overstappen en de Overstapservice aan het eind van de maand laten ingaan. Dan gaat het altijd goed!

Een voorbeeld

Stel: u stapt op 2 december over naar RegioBank. U opent een rekening bij ons en geeft aan wanneer de Overstapservice moet ingaan. Zelf geeft u uw nieuwe rekeningnummer door aan uw werkgever (of UWV, pensioenbedrijf ). Krijgt u op 24 december uw salaris, pensioen of uitkering gestort? Dan is 25 december een goed moment om de service te laten ingaan, want dan weet u zeker dat er geld is binnengekomen.

€ 50 cadeau als u nu overstapt!

Vóór 31 december is sowieso een heel slim moment om over te stappen. Het zijn namelijk nu Overstapweken bij RegioBank. Opent u voor het einde van het jaar een betaal- en spaarrekening bij ons, dan krijgt u € 50 cadeau. Gewoon, omdat wij blij zijn met u als klant.

Uw Zelfstandige Adviseurs van Arnold van Hooft maken overstappen graag zo eenvoudig mogelijk voor u en wij kunnen u alles vertellen over de voorwaarden van de Overstapweken. Loop eens binnen of neem contact op!