Op huizenjacht? Ga praten met uw adviseur!

Online naar huizen zoeken heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Op Funda tovert u met een druk op de knop alle koophuizen tevoorschijn die aan uw wensen voldoen. En voor uw budget vertrouwt u op een van de vele sites waar u heel makkelijk uw maximale hypotheek kunt berekenen. U vult het eigen inkomen en dat van uw partner in, en er rolt een bedrag uit. Grote kans dat dát het bedrag is waarmee u op zoek gaat op Funda. Liefst nog ietsje hoger, want er valt natuurlijk altijd te onderhandelen.

Droomhuis gevonden? Op naar de adviseur!

En dan staat u online plotseling oog in oog met uw droomhuis. Voor veel mensen is dat pas het moment om een bezoekje te brengen aan de hypotheekadviseur. Vaak bent u dan al zo enthousiast over het huis, dat u eigenlijk niet wilt horen dat het financieel misschien helemaal niet haalbaar is…

Er komt meer kijken bij een hypotheek

Een hypotheekberekening op internet zegt namelijk niet alles. De computer vraagt niet altijd naar financiële verplichtingen , zoals de aflossing van een studieschuld, alimentatiebetalingen of een leaseauto voor privégebruik. Als u die verplichtingen heeft, dan kan de maximale lening ineens behoorlijk zakken. Uw droomhuis blijkt plots onhaalbaar.

Ga éérst langs de hypotheekadviseur

Daarom is het slim om in een veel eerder stadium langs uw hypotheekadviseur te gaan voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek en eventueel een adviesgesprek. Dat geeft namelijk de tijd om net even wat meer te bespreken. U hoort van alles over de zakelijke kant van een hypotheek, zoals rentepercentages, voorwaarden en berekeningen. En u bespreekt ook de invloed van de hypotheek op uw leefstijl. Hoeveel geld blijft er bijvoorbeeld elke maand over om leuke dingen van te doen? Houdt u van reizen, dan is het misschien niet slim om voor de maximale hypotheek te kiezen. Of heeft u een kinderwens? Dan is dat perfecte tweekamerappartement over drie jaar misschien al te klein.

Een hypotheek is mensenwerk

Uw hypotheekadviseur van Arnold van Hooft kijkt dus verder dan alleen cijfertjes en getallen. Wij kijken naar u als persoon en willen u graag laten zien welke invloed een hypotheek op uw leven heeft. Met al die kennis, kunt u met een gerust hart op zoek naar uw droomhuis – en er later zorgeloos van genieten. Maak een afspraak met de Zelfstandige Adviseurs van Arnold van Hooft.