Betaalt u al met een QR-code?

In Nederland zien we steeds vaker QR-codes verschijnen. Zo wordt een QR-code gebruikt om in te loggen, bij DigiD bijvoorbeeld. Een andere toepassing die RegioBank aanbiedt, is het overnemen van een iDEAL-betaling op een laptop of desktop, naar een smartphone of tablet. Zo kunt u eenvoudig betalen met uw mobiel tijdens het online winkelen.

Scannen met uw Mobiel Bankieren app

Ook een iDEAL-betaling kunt u via een iDEAL QR-code doen. Hiermee kunt u op veel meer plekken met iDEAL betalen dan alleen maar online. Het grote voordeel is dat u er niets speciaals voor nodig hebt. U scant de iDEAL QR-code namelijk heel eenvoudig met uw Mobiel Bankieren app.

Waar kom je iDEAL QR-codes tegen?

Een iDEAL QR-code zie je op facturen, kassabonnen, schermen (telefoon, TV, laptop, winkelzuil, etc.) en (abri)posters. De meest bekende plek momenteel is op de collectebussen van goede doelen. Afgelopen jaren hebben fondsen geëxperimenteerd met zo’n code op de collectebus. Vanwege het sterke iDEAL-merk en de hoge bekendheid van iDEAL, hebben goede doelen besloten om de iDEAL QR-code als betaalmiddel in te zetten tijdens collectes. Komt er een collectant bij je aan de deur, scan de code met je bank app, rond de betaling af en klaar! Zo hoef je niet meer op zoek naar muntjes om het goede doel te steunen.

Hoe werkt het precies?

Betalen via iDEAL-QR werkt in 3 simpele stappen.

  • Open de scanner van je mobiel bankieren-app.
  • Scan de QR-code.
  • De betaalgegevens staan klaar, je kan de betaling direct afronden.
Betalen met QR-code

Veilig en vertrouwd betalen

Een iDEAL QR-code herken je aan het iDEAL-logo in het midden. Betalen met iDEAL QR is net zo veilig, gemakkelijk en snel geregeld als met een reguliere iDEAL-betaling.

Wilt u meer informatie over het betalen met een QR-code onze Zelfstandige Adviseurs helpen u graag!