Welke verbouwingen verhogen de waarde van uw huis?

Heeft u een koophuis? Dan kan een verbouwing interessant zijn. Met slimme ingrepen kunt u de waarde van uw huis flink verhogen. Maar hoe kunt u uw huis nu het meest in waarde laten stijgen?

Kleine aanpassingen kunnen al een verschil maken. Maar wilt u het groots aanpakken, lees dan vooral verder. We hebben namelijk de drie verbouwplannen op een rij gezet die het meest waardeverhogend zijn voor uw woning.

Denk duurzaam

Naast de positieve milieueffecten heeft een duurzame verbouwing ook positieve gevolgen voor de waarde van uw huis. Verduurzamen kan op allerlei manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, dubbel glas of vloerverwarming. Allemaal maatregelen die zinvol zijn en zeker op de wat langere termijn bovendien zorgen voor een lagere energierekening. Vloerverwarming heeft als extra voordeel dat u ook nog eens ruimte bespaart, omdat de radiatoren de deur uit kunnen.

Pak de blikvangers aan

Een opgeknapte gangkast is mooi meegenomen, maar het heeft meer zin om de ruimtes aan te pakken waarop potentiele kopers vooral letten; de echte blikvangers. Dat zijn bijvoorbeeld de keuken en de badkamer. Keukens zijn steeds meer ruimtes waarin ook geleefd wordt, anders dan vroeger. De populariteit van deze woonkeukens blijft groeien. Heeft u daar geen behoefte aan? Het kan ook al nuttig zijn een goede vloer in uw keuken te leggen of er duurzame apparatuur in te plaatsen.

Hetzelfde geldt voor de badkamer. Al eens aan een regendouche of dubbele wastafel gedacht? Bij zowel keuken als badkamer is wel van belang dat de verbouwing niet te heftig is. Richt het in naar uw smaak, maar onthoud dat uw smaak niet per se de smaak van de nieuwe bewoner is.

Ga voor groot

Ruimte! Dat is het sleutelwoord voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning. Probeer daarom zoveel mogelijk ruimte te creëren in uw huis. Een serre kan een oplossing zijn, maar dat is een behoorlijke investering, die bovendien bij lang niet alle huizen een optie is. Een eenvoudigere manier is een dakkapel. Met zo’n kapel komt er extra ruimte, en ook nog eens extra licht.

Reken je niet rijk

Dus een verbouwing levert geld op? Ja. Maar verwacht niet dat u altijd uw volledige investering terugverdient. Gemiddeld is de waardestijging van uw huis zestig procent van uw investering. Lang niet alles dus, maar vergeet niet dat u uw huis niet te koop hóeft te zetten. U kunt ook gewoon zelf van uw duurzamere, opgeknapte en ruimere huis genieten.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om uw verbouwing door RegioBank te laten financieren? Neem contact op met uw Zelfstandige Adviseur van Arnold van Hooft.