Online shoppen voor de feestdagen? Veilig en snel met iDeal!

Bestelt u ook kerstcadeau’s via internet? Dan is iDeal een veilige keuze! Weet u al hoe dat werkt? Met Internet Bankieren en de Mobiel Bankieren app van RegioBank is betalen met iDeal eenvoudig en snel.  

Meer dan 60% van de consumenten gebruikt iDEAL voor het afrekenen van online bestellingen en gemiddeld zijn er meer dan 19 miljoen iDEAL-betalingen per maand. Ook met een betaalrekening van RegioBank kunt u op deze manier online betalen bij meer dan 100.000 webshops en andere organisaties.

iDeal en Internet Bankieren?

Hoe werkt online betalen met iDEAL? U kiest bij het afrekenen in de webwinkel voor deze betaalmethode en selecteert RegioBank. Dan komt u terecht in de beveiligde omgeving van Internet Bankieren. Hier logt u in met de digipas, het beveiligingsapparaat voor het bevestigen van betaalopdrachten. Vervolgens vult u op uw scherm de toegangscode in die u op deze pas ontvangt. Zo zet u veilig en eenvoudig elektronisch uw handtekening voor de betaling.

De afschrijving van het bedrag ziet u direct op uw rekening. Wilt u meer weten over dit online betaalmiddel? U kunt in deze demo stap voor stap zien hoe het werkt.

Persoonlijke beveiliging

De digipas met bijbehorende toegangscode ontvangt ubij een betaalrekening van RegioBank. De pas en code vormen samen uw persoonlijke beveiliging voor Internet Bankieren, dus ook voor iDEAL. Maar wat als u onverhoopt uw digipas niet bij de hand heeft? Ook voor deze situatie heeft de RegioBank een oplossing: de Mobiel Bankieren App. Dat is betalen met een zelf gekozen pincode.

iDeal en de Mobiel Bankieren app

Wilt u met Mobiel Bankieren betalen, dan kiest u nog steeds in de webwinkel voor iDEAL en RegioBank. Door nu te kiezen voor Betalen met Mobiel Bankieren verschijnt er op het scherm van uw computer een QR-code. Deze QR-code scant u met de Mobiel Bankieren App om zo de iDEAL-betaling goed te keuren met de eigen mobiele pincode.

Hoogste veiligheidsstandaard

Betalen met iDEAL is net zo veilig als internetbankieren op uw computer. Ook Mobiel Bankieren voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaard. De app installeert u eenvoudig op uw telefoon of tablet via de Apple App Store, Google Play of Windows Market Place. Wanneer u dit gedaan heeft, doorloopt u de stappen in de app om deze voor betalingen te kunnen gebruiken.

Meer functies van de app

De Mobiel Bankieren App is niet alleen handig voor betalingen bij webwinkels. Net als bij Internet Bankieren kunt u de app gebruiken om geld over te boeken naar een rekening van iemand anders. Ook het saldo van uw rekeningen is in de app zichtbaar, net als de afschrijvingen. Als u een hypotheek bij RegioBank heeft, dan ziet u bovendien het overzicht van uw hypotheekgegevens. Zo blijft u goed op de hoogte van uw financiële situatie.

Wilt u weten wat u nog meer met de Mobiel Bankieren App kan? Op www.regiobank.nl leest u er alles over of vraag het aan één van onze adviseurs.