Dierenverzekering. Heeft u daar echt iets aan?

U geeft om uw huisdier en wilt hem goed verzorgen. Maar een huisdierenverzekering afsluiten, is dat niet wat overdreven? Wat krijg je daarmee eigenlijk vergoed? En wat kost het? Waarom u wel/niet een huisdierenverzekering af moet sluiten.
De medische zorg voor huisdieren is de afgelopen tien jaar sterk verbeterd en doet soms niet onder voor die van mensen. Maar die kwaliteitsverbetering ziet u ook terug in de prijzen. Bovendien zijn de tarieven van dierenartsen hoger dan vroeger. Dat betekent dat u tegen hoge kosten aan kunt lopen als u uw huisdier laat behandelen. Medische zorg is niet alleen nodig voor (oudere) dieren met een ernstige aandoening. Ook voor eenvoudigere kwalen zoals een huidprobleem, aanhoudende diarree of voor de gevolgen van een aanrijding, klopt u aan bij de dierenarts.

Wat bent u bereid te betalen?
Als u wilt beslissen of een huisdierenverzekering iets voor u is, is de eerste vraag: welke zorg bent u bereid te bekostigen voor uw huisdier? Sterilisatie en vaccinatie misschien wel. Maar een behandeling van hernia of blaasgruis? Een chemokuur? Fysiotherapie? Specialistische oogheelkundige of tandheelkundige zorg? Als het antwoord ‘ja’ is, heeft u dan geld gereserveerd om een behandeling te kunnen betalen? Houd er rekening mee dat een ingreep duizenden euro’s kan kosten.

Verzekeren ja of nee?
Een huisdierenverzekering is een uitkomst als u plotselinge hoge zorgkosten voor uw dier wilt vermijden. Iedere verzekeraar hanteert zijn eigen premies en voorwaarden. Heel algemeen kan gezegd worden dat ziektes die bij een bepaald ras veel voorkomen niet altijd gedekt zijn. Bij de meeste verzekeraars betaalt u bovendien een eigen bijdrage per behandeling, maar de hoogte daarvan verschilt. Daarnaast hanteren verzekeraars vaak een maximum bedrag aan vergoedingen. De premie hangt onder meer af van de gekozen dekking, het maximum vergoedingsbedrag, het type huisdier en het ras en het gewicht. Dat alles kunt u mee laten wegen als u zich afvraagt of u een huisdierenverzekering moet afsluiten.

Verzekeringen vergelijken
Wilt u meer weten over de huisdierenverzekering? Wij vergelijken voor u graag de verschillende aanbieders en adviseren u over de verzekering die het beste aansluit op uw wensen. Neem daarvoor contact op met ons kantoor.

Leave a Comment