De woning verduurzamen, iets voor u?

Eerder in deze nieuwsbrief kon u lezen dat u ook andere dingen met uw spaargeld kunt doen dan op de bank zetten. Uw huis verduurzamen levert misschien wel meer rendement op dan die paar euro rente. Bovendien krijgt u van de overheid een financieel duwtje in de rug met een subsidie of een lening.

Natuurlijk ontziet u het milieu als u uw woning isoleert, HR++-glas monteert of zonnepanelen laat plaatsen. En misschien gaat ook uw wooncomfort er wel op vooruit. Maar de meerderheid van de woningeigenaren is het vooral te doen om financieel gewin. Met de juiste maatregelen kunt u maandelijks een fors bedrag besparen. En de kosten voor die maatregelen hoeft u niet altijd helemaal zelf te betalen.

Subsidie of lening?

Zo bestaat de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Bij aanschaf van een zonneboiler, een warmtepomp, een biomassaketel of een pelletkachel krijgt u geld terug. Ook kunt u geld lenen om uw huis duurzamer te maken. Daarvoor zijn de Energiebespaarlening, de Duurzaamheidslening en de Stimuleringslening in het leven geroepen. De voordelen van die leningen zijn dat de voorwaarden gunstiger zijn dan die van een ‘gewone’ lening. En nog een idee: met een duurzaam huis kunt u zomaar tot 6% extra lenen, ook met de Nationale Hypotheek Garantie.

Meer weten? U kunt daarvoor terecht bij uw gemeente. En als uw financieel adviseur helpen we u uiteraard ook graag verder.