De spaarrente: waar gaat het heen?

Het is iets wat ‘vroeger’ onmogelijk leek: een bedrag op de bank hebben en er geen rente over ontvangen. Toch is het helaas al realiteit. Bij RegioBank zijn we niet zover. Tot nu toe krijgt u ‘gewoon’ rente als u spaart tot een bedrag van 25 duizend euro. En tot 100 duizend euro betaalt u ook geen negatieve rente. 

Uit onderzoek bij RegioBank bewijst dat we heel voorzichtig moeten zijn met het berekenen van negatieve spaarrente. Die vraag is aan 3000 bankklanten gesteld en zij waren unaniem in hun oordeel. Als RegioBank-kantoor vinden we ook om een andere reden dat we rente moeten blijven vergoeden. Het aanhouden van een financiële buffer is altijd verstandig. Zouden we sparen gaan ‘bestraffen’, dan is het gedaan met de spaarmotivatie. Maar ook wij moeten reëel zijn. De toekomst is toch vooral koffiedikkijken. Zolang het kan, blijven we echter rente vergoeden tot een spaartegoed van 25 duizend euro en blijft sparen tot 100.000 euro zonder negatieve consequenties.

Heb ik andere opties?

Terecht dat u ook naar andere opties dan bank sparen kijkt. Wat in ieder geval onverstandig is: de oude sok tevoorschijn halen. Eén inbraak of brand en u bent alles waar u hard voor heeft gewerkt kwijt. Betere mogelijkheden zijn extra aflossen op uw hypotheek, uw woning isoleren (verduurzamen) of beleggen. Mits verantwoord is dat in deze tijden een optie die het overwegen waard is. Een keer vrijblijvend over praten? Onze adviseurs staan u graag te woord.