Bent u wel goed verzekerd tegen stormschade?

Februari 2020 staat nu al bekend als een stormachtige maand. Eerst raasde Ciara over ons land. En op dit moment is Dennis op bezoek. Voor veel mensen was het reden om zich af te vragen: hoe zit het eigenlijk met de verzekering als ik stormschade heb? Bij Arnold van Hooft kunnen we u geruststellen: meestal is het goed geregeld. Maar het kan geen kwaad om de polisvoorwaarden er even op na te slaan. 

Ciara was de zwaarste storm in twee jaar tijd, met windkracht 9 tot en met 12. Of we vaker met code oranje of zelfs rood te maken krijgen, nu het klimaat verandert? Dat is niet met zekerheid te zeggen. Gelukkig dekt de opstalverzekering eventuele schade van een boom op het dak, waterschade of weggewaaide dakpannen, is de gedachte. Toch is die schade niet altijd gedekt. Betaalt uw verzekeraar al uit bij windkracht 7? Of moet er 9 Beaufort staan? Dat is al een belangrijk verschil. Ook hanteert elke verzekeringsmaatschappij een ander eigen risico. De hoogte van dat bedrag kan bepalen of het slim is om schade te claimen of uit eigen zak te betalen.

Heeft u een huurwoning?

Veel huurders hebben vaak wel een inboedelverzekering, maar geen opstalverzekering. In dat geval is het verstandig om uw polis nog eens door te nemen: is die omgewaaide schutting wel verzekerd?

En de auto?

Bij een allriskverzekering hoeft u geen financiële pijn te lijden: die boom op uw auto wordt volledig vergoed. Anders ligt het bij een WA-verzekering. Als u dan stormschade heeft, zijn de kosten voor uw eigen rekening.

De adviseurs van Arnold van Hooft checken graag voor u de polissen en geven u het beste advies. Neem contact op!