De wintersportverzekering. Waarom ook alweer?

‘Ach, hoe groot is de kans dat er iets gebeurt tijdens m’n wintersportvakantie?’ We horen het de gemiddelde Nederlandse wintersporter al denken. Veelzeggend zijn de cijfers die een Oostenrijks veiligheidsinstituut bekend maakte. Per dag komen in de Oostenrijkse skigebieden 330 ongevallen voor. Dat zijn er per winterseizoen 65.000 ongevallen. Alleen al die wetenschap moet genoeg zijn om eerst een wintersportverzekering bij Arnold van Hooft af te sluiten.

Natuurlijk heeft u de basis-zorgverzekering die óók in het buitenland geldt. Wel zijn de kosten voor medische assistentie in andere landen vaak veel hoger. Wat de zorgverzekering niet vergoedt, moet u dan zelf bijverzekeren of betalen. Een ongeval op de piste oplopen is dan nog maar één van de pechgevallen die u kunnen overkomen.

Ziek worden is een ander risico. U kunt geconfronteerd worden met diefstal van waardevolle spullen. Pech met de auto, nog zo’n gebeurtenis die we bij Arnold van Hooft per jaar toch al gauw een paar keer meemaken. En dan kan het ook nog gebeuren dat u om dringende reden uw vakantie in de sneeuw moet annuleren.

Of een doorlopende reisverzekering

Even voor de goede orde: we willen uw voorpret uiteraard niet bederven. Maar als u iets overkomt op vakantie, is het wel zo prettig als u kunt terugvallen op een betrouwbare verzekering. Of op een doorlopende reisverzekering, als u vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat. De kosten van zo’n verzekering vallen te overzien. Gaat u binnenkort de skikoffers pakken? Neem dan eest even contact op met ons kantoor en onze adviseurs geven u graag advies.