Arnold van Hooft heeft beer Nikki geadopteerd

Wereldwijd steunt Bears in Mind projecten om beren in het wild te beschermen en beren in nood te helpen. Bears in Mind is de beheerder van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen, een semi-natuurlijk opvangcentrum voor mishandelde en getraumatiseerde beren. Sinds 1 maart 2017 heeft Arnold van Hooft Hypotheken en Verzekeringen beer Nikki geadopteerd, Niki is een blonde beer en heeft een ‘pruillipje’.

Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen
In Het Berenbos krijgen bruine beren, die vroeger mishandeld zijn of moesten optreden in circussen of theaters, weer een onbezorgd leven. Samen met de wolven genieten ze van een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval, rotsen en een vijver.

Geschiedenis van Beer Nikki
Beer Niki werd geboren in een Duitse dierentuin die geen plek voor haar had. Ze stond op het punt om met een dodelijke injectie afgemaakt te worden. Gelukkig is het dankzij enkele fanatieke Duitse dierenbeschermers nooit zover gekomen en kan deze beer rustig haar gang gaan in Het Berenbos.

Bijzonderheden van Beer Nikki
Niki speelt veel met de andere beren en is dol op eten. Hier zou ze het liefst de hele dag mee bezig zijn. Ze heeft dan ook vaak als eerste in de gaten wanneer het weer voedertijd is en bedelt zelfs regelmatig om eten.

Bekijk hier de beelden van Beer Nikki