5 Spaartips voor u en uw kind

In oktober zijn het de Kinderspaarweken bij RegioBank. Sparen is belangrijk én ook leuk. Toch is sparen volhouden best een uitdaging. Daarom belonen we eens per jaar de kinderen voor goed sparen tijdens de Kinderspaarweken.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Sparen is goed te vergelijken met andere goede voornemens. U begint er enthousiast aan, maar het volhouden is nog best een uitdaging. Het vraagt tijd en er komen gaandeweg allerlei verleidingen op uw pad. Deze uitdaging geldt voor volwassenen maar ook voor kinderen. U kunt uw kind helpen door samen aan de slag te gaan. Met een duidelijk stappenplan en met spaardoelen die haalbaar zijn. En vier successen! Dit maakt het leuk en zoveel makkelijker om sparen vol te houden.

5 Spaartips

Hoe helpt u uw kind bij het sparen:

  1. Laat uw kind een spaardoel bepalen en maak een foto van het spaardoel. Hang deze foto op een plek waar uw kind het regelmatig ziet.
  2. Reken samen de spaartijd uit. Hoeveel geld kost het spaardoel en hoeveel geld wil uw kind iedere week of maand hiervoor opzij zetten. Door deze bedragen op elkaar te delen, rekent u de spaartijd uit.
  3. Maak samen een plan hoe uw kind dit spaardoel kan behalen. Bijvoorbeeld door een gedeelte van het zakgeld extra te sparen. Extra klusjes laten doen. Minder geld uitgeven.
  4. Gebruik een apart spaarpotje per spaardoel. Dan blijft het heel overzichtelijk welk bedrag waarvoor is bedoeld.
  5. En misschien wel het allerbelangrijkste. ‘Vier’ het moment dat een spaardoel is bereikt. Ga samen naar de winkel om het artikel te kopen. En vraag in de winkel of ze het willen inpakken als cadeautje. Dat maakt het nog waardevoller.

Alle geldafspraken even verversen

Het moment om spaardoelen te bepalen is ook een goed moment om bestaande geldafspraken samen door te nemen. Hoe gaat het met zakgeld, belgeld of kleedgeld? Waar loopt uw kind tegenaan? Waar kunt u als ouder bij helpen? Door het onderwerp geld bespreekbaar te maken, weten uw kinderen dat ze met geldvragen altijd bij u terecht kunnen. En dat is voor uw kind heel belangrijk.

Wat kan RegioBank betekenen voor u en uw kind?

De Zelfstandig Adviseur van Arnold van Hooft helpt u graag bij de financiële opvoeding van uw kind. Wij bieden het JongWijs pakket aan voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Met dit pakket wordt uw kind stap voor stap wegwijs gemaakt. Ook krijgen u en uw kind ieder jaar goede tips van ons. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Loop dan gerust even binnen bij ons in de Kerkstraat. Hij helpt u graag.