Zo profiteert u van de stijgende huizenprijzen

De prijzen op de woningmarkt blijven hoog. En het einde lijkt nog niet in zicht, volgens economen. De verwachting is dat de gemiddelde huizenprijs ook in 2019 stijgt, al is het minder hard dan in 2018 (9%). De rente blijft laag, wat de aankoop van een woning financieel aantrekkelijk maakt. Als huizenbezitter kunt u daarvan profiteren. Hoe? We geven u drie tips.

Denk aan rentekorting

Door de stijgende huizenprijzen wordt uw hypotheek in verhouding tot uw woningwaarde lager. Mogelijk vervalt hierdoor uw risico-opslag, of misschien komt u zelfs in aanmerking voor rentekorting. Wilt u weten of u recht heeft op een aanpassing van uw rente? Dan hebben we een recent taxatierapport van u nodig (niet ouder dan 6 maanden). Hoe dit precies werkt, leest u op de website.

Verduurzaam uw huis

Die ‘lagere’ hypotheek biedt ook andere kansen. De financiële ruimte die erdoor ontstaat, kunt u gebruiken om uw hypotheek te verhogen of een tweede af te sluiten, zodat u kunt verbouwen. Dubbele beglazing, dakisolatie of zonnepanelen op het dak bijvoorbeeld. Verduurzamen kost weliswaar geld, maar dat verdient u op de langere termijn terug. Bij RegioBank kunt u tot € 9.000 extra lenen voor een duurzame verbouwing. Maar let op: het totaalbedrag mag niet meer zijn dan 106% van de marktwaarde van uw huis. Er zijn ook enkele andere voorwaarden. Laat u daarom goed informeren door uw Zelfstandig Adviseur van RegioBank en lees u vast in over de duurzaamheidsmaatregelen die u kunt treffen.

Breng uw hypotheekrente verder omlaag

De rentestanden zijn momenteel extreem laag. Hierdoor kan rentemiddeling interessant zijn. We vergelijken dan uw vaste hypotheekrente met onze actuele rente. Als de actuele rente lager is dan uw huidige hypotheekrente, kunt u ons vragen het verschil te middelen. U krijgt dan een nieuwe rentevaste periode én een nieuw (lager) rentepercentage. Ook hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Vindt u één of meerdere van deze tips interessant? Zoek dan contact met uw adviseur van Arnold van Hooft. Wij kunnen u van extra informatie voorzien en kijken samen hoe u voordeel kunt halen uit de stijgende huizenprijzen.