Zakgeld: beter contant of digitaal geven?

Goed leren omgaan met geld lukt alleen als uw kind zowel met contant als met digitaal geld in aanraking komt. Dit kunt u uw kind heel makkelijk stapsgewijs leren. Op jonge leeftijd werkt contant geld het beste. Dat is tastbaar. Het is een duidelijk ruilmiddel. Uw kind leert het geld herkennen, tellen en rekenen met geld. Dus start bij het zakgeld geven altijd met contant geld. 

Voordat uw kind naar de middelbare school gaat, is het prettig als u hem ook leert omgaan met digitaal geld. Zowel het praktische. Hoe pin je veilig, hoe werkt contactloos betalen. Maar ook hoe uw kind overzicht houdt over zijn bankrekening. Hoe u dat doet? Bijvoorbeeld met mobiel bankieren dat uw kind helpt met geld om te gaan.

Dus begin voordat uw kind naar de middelbare school gaat met het oefenen met digitaal geld. U kunt er dan voor kiezen om een gedeelte van het zakgeld contant te geven en het andere gedeelte digitaal. Als uw kind eenmaal op de middelbare school zit, kunt u het zakgeld digitaal overmaken. Uw kind is ondertussen vertrouwd met pinnen en het hebben van een eigen bankrekening.