Wanneer geldt een annuleringsverzekering eigenlijk?

Het is zo vanzelfsprekend: toch maar een annuleringsverzekering afsluiten voor de komende vakantie. De kans dat u ‘m nodig heeft is klein, maar zat een ongeluk niet in een klein hoekje? Precies. Wanneer mag u eigenlijk een beroep doen op die annuleringsverzekering?

De dekkingen van annuleringsverzekeringen verschillen, maar er zijn ook overeenkomsten. We hopen niet dat het u overkomt, maar bij een ernstig ongeval of een levensbedreigende ziekte vlak voor het vertrek is die reden altijd terecht. Hetzelfde geldt – uiteraard – bij een overlijden van een van de verzekerden of een familielid in de eerste graad (ouders en kinderen) of de tweede graad (broers en zussen).

Ontslag of scheiding
Ook zijn er andere omstandigheden die maken dat u de reis zonder kosten kunt afzeggen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een onverwacht ontslag of een scheiding. Of als iemand zonder werk een vakantie heeft geboekt, maar voor zijn of haar vakantie toch een baan krijgt en er gewerkt moet worden.

En corona?
Voor de meeste verzekeraars is een corona-uitbraak in het land van bestemming geen reden om van de reis af te zien. Wel is het soms mogelijk een allrisk-dekking af te sluiten en corona alsnog mee te nemen. Loopt u corona op vlak voor de vakantie en mag u niet reizen? Dan geldt de annulering wel weer als rechtmatig.

Of de Elfstedentocht!
Eerlijk gezegd schatten we de kans klein in deze zomer. Maar in het grillige Hollandse klimaat weet je het nooit: ook een plotselinge aankondiging van een Elfstedentocht is voor sommige verzekeraars een terechte reden voor een annulering. Het bewijst maar weer eens dat het goed is om verschillende opties naast elkaar te leggen. En omdat u daar vermoedelijk niet veel zin in heeft, belt u gewoon met Arnold van Hooft. We helpen u graag en snel op weg!