Voorkom vuurwerkschade; voorkom hoge kosten

Een verbod op vuurwerk met Oud & Nieuw. Zo heeft de overheid besloten. Voor velen een teleurstelling, want vuurwerk staat voor vreugde en wat kunnen we beter gebruiken dan uitbundig afscheid nemen van 2020. Maar let op! Steekt u vuurwerk af en gaat er iets mis, dan is de kans heel groot dat uw verzekeraar de schade niet vergoedt.

Voor eigen rekening: schade door illegaal bezit of gebruik van vuurwerk

Wij willen u graag op het hart drukken je aan de regels te houden tijdens Oud & Nieuw. Want wanneer u toch besluit om vuurwerk af te steken, dan neemt u een groot risico. Gaat er iets mis door het vuurwerk? Dan zijn de eventuele kosten voor het herstellen van schade voor uw eigen rekening. Of van degene die in het bezit was van het vuurwerk. Heeft u illegaal vuurwerk in huis gehaald en gebeurt er binnen een ongeluk, zoals ontploffing of brand? Ook dan is de schade voor uw rekening.

Waarom bent u zelf verantwoordelijk?

De overheid heeft besloten dat het verboden is om vuurwerk af te steken; dat is nu illegaal. Schadegebeurtenissen die door vuurwerk ontstaan, zijn daarom niet verzekerd. In zulke gevallen zal de verzekering een beroep doen op bepaalde uitsluitingen in de voorwaarden, zoals ‘Opzet’ of ‘Schuld van verzekerde’.

Samen veilig het nieuwe jaar in

In 2020 is helaas alles anders dan we gewend waren. Laten we met z’n allen positief vooruit kijken naar 2021. Houd u aan de regels en voorkom vuurwerkschade, dan gaan we samen veilig het nieuwe jaar in! Heeft u nog vragen over uw verzekering neem contact op met onze Zelfstandige Adviseurs van Arnold van Hooft.

Bron: Nh1816