Sparen voor uw kind: zo werkt dat

Een rijbewijs, studeren of een eerste eigen woning. Veel ouders geven hun kinderen graag een financieel steuntje in de rug. Waar moet u op letten als u geld opzijzet voor uw kinderen?

Hoeveel u spaart voor uw kinderen, hangt natuurlijk af van uw financiële situatie. Zet daarom eerst eens uw inkomsten en uitgaven op een rij en kijk wat u overhoudt om te sparen. Welk bedrag kunt u missen? En hoe verdeelt u dit bedrag, als u meer dan één kind heeft? Budgetorganisatie Nibud kan u helpen met handige online rekentools en tips over sparen.

Maak een spaarplan

Nu u weet hoeveel u kunt missen, is het slim om een spaarplan op te stellen. Wilt u maandelijks geld overmaken naar een spaarrekening? Of spaart u af en toe, alleen als u geld over heeft? Wilt u misschien een bepaald doel aan uw spaargeld koppelen, bijvoorbeeld een studie of rijbewijs? In dat geval heeft u een duidelijker richtbedrag. Studeren kost ongeveer € 1.000 per maand, voor een rijbewijs rekent u op gemiddeld € 2.000.

Spaarrekening openen

U kunt een aparte spaarrekening openen, speciaal voor uw kind. Maar u kunt ook zelf flexibel sparen voor uw kind. Dan zet u geld opzij voor uw kind zonder een spaarrekening voor hem of haar te openen. Het voordeel hiervan is dat u het geld kunt opnemen als u andere onvoorziene uitgaven heeft.

Kies voor Zilvervloot Sparen

Een veilige optie is Zilvervloot Sparen. Deze spaarrekening is speciaal voor ouders die voor hun kinderen willen sparen. Ook voor grootouders trouwens. Ieder jaar kunt u maximaal € 600 sparen. En voor ieder spaarjaar krijgt u ook nog eens een bonus! Let op: het spaarsaldo wordt opgeteld bij uw eigen vermogen. Dat kan invloed hebben op uw belastingteruggave.

Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u te adviseren over het sparen voor uw (klein)kinderen. Neem contact met ons op of loop binnen in ons kantoor.