Geld overboeken binnen vijf seconden

Maakt u geld over naar een rekening van dezelfde bank? Dan staat het bedrag er direct op. Maar doet u dat naar een andere bank, dan kan het wel even duren. Met de komst van Instant Payments is dat binnenkort verleden tijd.

Instant Payments zijn supersnelle betalingen. Binnen vijf seconden staat het overgeboekte geld op de rekening van de ontvanger. Die kan er meteen over beschikken. En andersom werkt het uiteraard ook. ’s Ochtends vroeg bij het ontbijt of midden in de nacht na een avondje stappen: het kan altijd. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Wat moet ik hiervoor doen?

Heel simpel: niets. Bovendien zijn er ook geen kosten aan verbonden. Maar wel een paar voorwaarden: u bent een particuliere klant van RegioBank en maakt gebruik van Internetbankieren of de Mobiel Bankieren App. En de bank waarnaar u geld overschrijft of waarvan u geld ontvangt is ook over op Instant Payments. Gelukkig doen de meeste banken mee. Naast RegioBank, zijn ook ABN-Amro, Rabobank, SNS, ASN, Knab en ING over. Dit is 95% van het betalingsverkeer.

Wanneer gaat het gebeuren?

Begin 2019 voert RegioBank -net als alle Nederlandse banken- uw overschrijvingen geleidelijk aan steeds vaker uit via Instant Payments. RegioBank verwerkt niet meteen alle overschrijvingen op deze manier, zodat we kunnen controleren of alles goed werkt. Vanaf mei 2019 gaan alle overschrijvingen via Instant Payments. Achter de schermen werken we hard aan de voorbereidingen voor deze overgang. Via de website en onze social media kanalen houden we u op de hoogte van onze vorderingen. En als we Instant Payments begin 2019 daadwerkelijk gaan gebruiken, laten we u dat uiteraard weten. Wilt u meer informatie vraag het aan uw zelfstandige adviseur van Arnold van Hooft.