Denk aan de verzekering als u gaat wintersporten

Ziek worden tijdens uw wintersportvakantie. Een gloednieuw snowboard dat wordt gestolen. Een onverwachte annulering van de reis. Een kokende motor vóór de Gotthardtunnel. Het zijn niet de zaken die u zich graag wilt herinneren ná uw wintersportvakantie. En toch: het kan gebeuren. Daarom is het goed om vooraf nog even stil te staan bij die ene wintersportaccessoire die nooit mag ontbreken: de verzekering.

Als u ziek wordt kunt u aanspraak maken op uw eigen basisverzekering. Die vergoedt echter niet de hogere kosten die vaak gelden buiten Nederland. Gelukkig kunt u extra medische kosten meeverzekeren bij uw reisverzekering. Of kiezen voor een aparte wintersportdekking. Het terugbetalen van gestolen spullen is verzekerd bij een doorlopende reisverzekering, maar bij een kortlopende reisverzekering is een aparte wintersportdekking vereist.

Dreigt de geplande vakantie niet door te gaan om een reden, zoals een sterfgeval? Een annuleringsverzekering kan niet de wintersportpret vergoeden, maar wel de kosten die u zou maken. En als u al op de plaats van bestemming bent, zijn ook eventuele kosten voor het repatriëren – het naar huis brengen van uw auto – gedekt. En pech met de auto is vervelend, maar een aparte dekking voor de wintersportvakantie op uw reisverzekering beperkt in ieder geval de financiële schade.

Neem contact op met onze zelfstandige adviseurs en zij adviseren u graag met de juiste verzekering voor uw wintersport.