Creditcard gestolen op vakantie. Wat nu?

Sneller door tolpoortjes, een auto huren om uw vakantiebestemming te verkennen en overal ter wereld geld opnemen bij een geldautomaat. De RegioBank Creditcard is superhandig op vakantie! Maar steelt iemand uw creditcard? Dan kan dat nare gevolgen hebben. Zo beperkt u financieel leed.

Neem contact op met ICS

Een creditcard is een betrouwbaar en veilig betaalmiddel in binnen- en buitenland. Maar als iemand uw creditcard steelt is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij de afdeling Verlies & Diefstal van International Card Services (ICS), de uitgever van uw RegioBank Creditcard. U kunt hen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op telefoonnummer +31 (0)20 – 6 600 611. Zij blokkeren dan direct uw creditcard. Neem ook contact met hen op als u fraude vermoedt, of als u uw creditcard bent kwijtgeraakt.

Tip: zet voor u op vakantie gaat het telefoonnummer vast in uw telefoon. Dat scheelt weer zoeken in geval van nood.

Doe aangifte bij de politie

Elk vakantieland heeft ze: zakkenrollers. U hoeft maar even afgeleid te zijn en de dief slaat zijn kans. Berg daarom uw portemonnee altijd goed op. Als uw creditcard toch wordt gestolen of u vreemde afschriften op uw overzicht ziet, doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de lokale politie. In het land waar u op dat moment verblijft. De Nederlandse politie neemt namelijk geen buitenlandse aangiftes op. Vergeet niet om een schriftelijk bewijs van uw aangifte te vragen voor u verzekering.

Regel een vervangend betaalmiddel

U kunt meteen bij de afdeling Verlies & Diefstal een vervangende creditcard aanvragen, maar het duurt even voordat die in het buitenland arriveert. Daarom is het slim ook uw gewone betaalpas mee te nemen. Gaat u op vakantie buiten Europa? Vergeet dan niet pinnen buiten Europa aan te zetten. Voor de meeste betaalpassen staat dit namelijk standaard uit. Zit u toch zonder geld in het buitenland? Dan kunt u in geval van nood emergency cash aanvragen  bij RegioBank.

Tip: Wist u dat u uw online aankopen met de RegioBank Creditcard extra kunt beveiligen? U kunt zelf een wachtwoord en e-Code aanmaken. Dan kan niemand zonder uw toestemming online betalen met uw creditcard.

Nog geen RegioBank Creditcard?

De RegioBank Creditcard is voor klanten met de Bankrekening Plus Betalen of de Jongerenbetaalrekening. De adviseurs van Arnold van Hooft geven u graag hierover informatie. Neem contact op.