Zo geeft u uw kind een stevig startkapitaal op hun 18e

Hoera, een (klein)kind! Zo’n feestelijke gebeurtenis wilt u natuurlijk vieren met een cadeau. Bij voorkeur iets dat verder gaat dan een teddybeer of een rammelaar. Een gouden start, bijvoorbeeld. En laten we daar nou een prachtig product voor hebben!

“Wat wil jij doen als je later groot bent?” Bijna alle kinderen weten wel een antwoord op die vraag. De een wil op wereldreis, de ander wil piloot worden. Wat het ook is: er is vrijwel altijd een klein kapitaal nodig om de droom uit te laten komen.

Met Zilvervloot Sparen kunt u de dromen van uw (klein)kind uit laten komen. Als u vroeg genoeg begint, heeft u met Zilvervloot Sparen een stevig bedrag als uw (klein)kind achttien wordt. Wat deze spaarvorm extra interessant maakt, is de bonus. Voor elk volledig spaarjaar krijgt u 1% bonus. Dat kan oplopen tot maximaal 10%, als u tien jaar of langer spaart.

Hoe hoog is de bonus?

Laten we met het gunstigste scenario beginnen: u opent bij de geboorte een Zilvervloot spaarrekening en stort elke maand € 50. Achttien jaar lang spaart u het maximale bedrag van € 600 per jaar. Tussendoor neemt u niets op. Dan heeft u na achttien jaar € 10.800 ingelegd. U krijgt hierover de maximale bonus van 10%. Dat is € 1.080.

Misschien beseft u iets later hoe gunstig de Zilvervloot is. Geeft niks, tot de 16e verjaardag van uw (klein)kind kunt u beginnen met Zilvervloot Sparen. Opent u Zilvervloot Sparen als uw kind 10 jaar is? Dan kunt u nog 7 jaar sparen. Legt u elk jaar € 600 in en wordt er tussendoor geen geld opgenomen? Dan heeft u na 7 jaar € 4.200 ingelegd. U krijgt hierover een bonus van 7%. Dat is € 294.

‘Moeiteloos’

Bij de geboorte van hun kleinkind Larissa in 2013 wisten Koos en Hennie Moerland direct wat ze te doen stond. Koos: ‘Toen we hoorden dat we bij Regiobank een Zilvervlootrekening konden openen, aarzelden we geen moment. We hebben lang geleden ook met de Zilvervloot gespaard voor onze zoon, Larissa’s vader. Hij heeft er destijds zijn eerste huis mee kunnen inrichten. De tijden zijn duurder nu, en hiermee kunnen we Larissa in elk geval een goede start geven als ze volwassen wordt.’ Neem contact op met de adviseurs van Arnold van Hooft voor het openen van een Zilvervlootrekening voor uw (klein)kinderen.