De Week van het geld komt eraan! Maar praat u thuis ook over geld?

Van 12 t/m 16 maart wordt de Week van het geld georganiseerd. Een week waarin basisschoolleerlingen les krijgen om beter te leren omgaan met geld. Het thema is: ‘Wanneer ben je rijk?’ Ook medewerkers van RegioBank en verschillende Zelfstandige Adviseurs geven een gastles. Niet alleen op school, maar ook thuis over geld praten is belangrijk. Een aantal ‘tips voor thuis’.

Tips voor thuis

Ook thuis is geld een goed onderwerp van gesprek. U bent als ouder toch het beste rolmodel voor uw kind. Dus ga in gesprek. Geef uw kind bijvoorbeeld bepaalde opdrachten of stel vragen. Geef zelf ook antwoord, zodat u van elkaar kunt leren. Zo ontstaat er zeker een waardevol gesprek.

  • Wanneer voelt uw kind zich rijk? Welk bedrag heeft hij dan op zijn bankrekening nodig?
  • Welke spaardoelen heeft uw kind? Schrijf ze op, neem een foto of maak een moodboard.
  • Hoeveel geld heeft uw kind nu in zijn spaarpot zitten? Check het meteen en tel samen het geld.
  • Laat uw kind raden hoe duur de boodschappen zijn, of de energierekening. Een leuk spelletje en zo krijgt uw kind meer inzicht in alle kosten.
  • Zoek zoveel mogelijk munten uit verschillende landen. Hoeveel hebben jullie er samen? Zo leren jonge kinderen goed naar de verschillende munten te kijken.

Naast deze opdrachten en vragen, zijn er natuurlijk nog veel meer onderwerpen waar u over kunt praten. Kinderen vinden het hartstikke leuk om het over geld te hebben. En onbewust leert uw kind meer over omgaan met geld. Kortom; plan regelmatig een gesprekje in. Gewoon tussendoor. Aan de keukentafel of tijdens een autoritje. Zo leert uw kind niet alleen tijdens de Week van het geld alles over geld, maar het hele jaar door.

Wat kan RegioBank betekenen voor kinderen en ouders?

Ook RegioBank vindt financiële educatie belangrijk. Daarom doen we graag mee met de Week van het geld. RegioBank helpt u ook graag om uw kind financieel steeds meer op eigen benen te laten staan. Wij bieden daarom het JongWijs pakket aan voor kinderen van 0-18 jaar. Met dit pakket worden u en uw kind stap voor stap wegwijs gemaakt met geld. Neem contact op met de adviseurs van Arnold van Hooft en wij helpen u graag!