Wanneer is een waterschadeverzekering handig?

Ja, ze bestaan: waterschadeverzekeringen. Logisch zult u zeggen, met al die veranderingen in het klimaat. Toch bent u daar in de meeste gevallen voor verzekerd: via de inboedel- of opstalverzekering. Maar er zijn ook gevallen waarin die waterschadeverzekering erger kan voorkomen. En ook voor uw auto is het opletten.

Normaal gesproken keren verzekeraars uit bij waterschade, veroorzaakt door ernstige regenbuien. Niet elke maatschappij doet dat overigens even royaal: in de polisvoorwaarden staat waar u recht op heeft. U kunt ook even met ons bellen, dan bekijken wij of u wel de juiste verzekering heeft.

Wanneer niet verzekerd?

Als schade ontstaat door een verstopte afvoer of een openstaand raam, dan is het anders. Ook waterschade doordat het vanaf de straat naar binnen sijpelt is niet altijd verzekerd. In dat geval is het afwachten of uw verzekeraar wel zo coulant is.

Autobezitters met een WA-verzekering zijn ook niet gedekt, mocht het water zo hoog komen te staan in de straat dat uw autoschade oploopt. In die gevallen is een waterschadeverzekering zo gek nog niet. Informeer anders eens vrijblijvend bij Arnold van Hooft. We zijn er om u een objectief advies te geven.