PSD2: u blijft de baas over uw gegevens

Begin dit jaar ging de nieuwe betaalwet PSD2 in. Deze wet maakt het mogelijk dat u andere bedrijven toegang kunt geven tot uw betaalrekening. Maar wees gerust… wij zorgen ervoor dat uw privacy hoe dan ook gewaarborgd blijft.

Het belangrijkste om te weten is dat u blijft bepalen wat er met uw gegevens gebeurt. Waar eerst alleen uw bank toestemming had om uw rekening in te zien, kunnen dat nu ook bijvoorbeeld bedrijven zijn die apps aanbieden, of webshops. Denk aan Payconiq, Google of Facebook. Maar zij krijgen die toegang niet vóórdat u ze daarvoor heeft gemachtigd. 

Toegang als u het wilt

Niet alleen voor u als klant, maar ook voor RegioBank heeft de nieuwe wet gevolgen. Wij willen uw privacy continu waarborgen, ook in de nieuwe situatie. Daarom hebben wij de hoofdschakelaar. Met deze functie kunt u eenvoudig wel of niet toegang geven aan bedrijven. Standaard staat de hoofdschakelaar uit. Wilt u wél toegang geven, dan kunt u dit via Mijn RegioBank of in de Mobiel Bankieren app aanpassen. Pas daarna geeft u een specifiek bedrijf toestemming om uw betaalgegevens op te halen of een betaalopdracht naar RegioBank te sturen.

Waar vind ik deze hoofdschakelaar?

Mobiel Bankieren app

Log in en klik rechtsonder op Instellingen – Rekeningen – Toegang andere partijen

Internetbankieren

Log in…

Aan of uit: u bepaalt

Net als bij een gewone schakelaar, kan ook deze hoofdschakelaar aan en uit. Als u dus niet meer wilt dat bedrijven toegang hebben, kunt u deze functie weer uitschakelen. Houd er dan wel rekening mee dat gegevens die al gedeeld zijn, niet meer ingetrokken kunnen worden. Een bedrijf moet u sowieso na 90 dagen opnieuw om toestemming vragen tot uw gegevens.

Privacy voorop

Daarnaast zijn we in samenwerking met start-up Schluss een pilot gestart om een digitale kluis te ontwikkelen voor onze klanten. Hierin kunt u uw data bewaren en kiezen met wie u dit wilt delen. Als deze pilot slaagt, hoort u daar uiteraard van.

Wij vinden het belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat er op een goede manier met uw gegevens wordt omgegaan. Bankieren met de menselijke maat, noemen wij dat. Voor ons spreekt het voor zich dat u de regie houdt. 

Ik wil meer weten over PSD2, of loop even binnen bij Arnold van Hooft en onze adviseurs helpen u graag.