Nieuw huis op het oog? Lees deze handige tips

Er komt heel wat kijken bij het vinden en kopen van een nieuw huis. Zoals het regelen van uw hypotheek. Maar dat niet alleen. Heeft u concrete koopplannen? Of bent u nog in de oriëntatiefase? Dan is het handig om eerst uw woonwensen in kaart te brengen zodat de zoektocht naar een nieuw huis makkelijker wordt. Met wat handige tips helpen we u graag op weg om de zoektocht naar uw nieuwe huis te vereenvoudigen.

Goed voorbereid een huis bezichtigen

Als u eenmaal in kaart heeft gebracht hoe u wilt gaan wonen, kunt u gerichter op zoek gaan naar een geschikte woning en deze gaan bezichtigen.

De bezichtiging van een huis is leuk en spannend. Heeft u een bezichtiging gepland of bent u van plan wat huizen te gaan bezichtigen tijdens bijvoorbeeld de Open Huizen Dag op 1 oktober a.s.? Zorg dan dat u goed bent voorbereid.

Met onderstaande checklist bent u zeker goed voorbereid als u een huis gaat bezichtigen.

Inventariseer de buurt

Is er in de directe omgeving van uw mogelijke nieuwe woning voldoende ruimte om te parkeren of toegang tot openbaar vervoer? Zijn er voldoende faciliteiten in de buurt bijvoorbeeld supermarkt, apotheek, huisarts, scholen? Is de directe omgeving rustig en veilig genoeg (geen overlast van verkeer, hangjongeren)?

De woning zelf

Hoe goed is de woning onderhouden? Zijn er vochtplekken te zien? Is de woning goed geïsoleerd en voorzien van dubbel glas? Hoe ziet het schilderwerk eruit? Wat is de staat van de CV-ketel en elektra? Is er voldoende lichtinval en hoe is de ligging van de woning en tuin ten opzichte van de zon? Hoe is de staat van het sanitair en de keuken?

Andere aandachtspunten

Check ook als u een huis gaat bezichtigen hoe lang staat deze al te koop staat. Is de vraagprijs al eens gedaald? En staan er soortgelijke woningen in dezelfde buurt te koop? En wat is de vraagprijs van deze woningen?

Laat uw hypotheek berekenen

Heeft u uw perfecte huis gevonden? Dan is het handig om te weten wat u maximaal kunt lenen in uw situatie. Laat uw hypotheek berekenen. Wilt u exact weten wat uw mogelijkheden zijn en wat u maximaal kunt lenen? Vraag vrijblijvend een hypotheekoriëntatiegesprek aan bij Arnold van Hooft.