Geldautomaten ’s nachts even buiten werking

Het aantal plofkraken op geldautomaten is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit brengt risico’s met zich mee. Niet alleen voor de bank, maar ook voor het pand en eventuele omwonenden. Daarom is besloten om de geldautomaten van Nederlandse banken en Geldmaat ’s nachts voorlopig uit te zetten tussen 23:00 en 7:00 uur. Hierdoor wordt het voor criminelen lastiger om ze te kraken.

Wat is het plan?

Door de automaten uit te zetten, hebben plofkrakers minder kans van slagen. De automaten worden niet leeggehaald. Tussen 7:00 en 23:00 uur kunt u gewoon uw geld opnemen. Ook kunt u overal gewoon met uw betaalpas of creditcard aan de kassa afrekenen.

Veiligere plekken

Bij sommige geldautomaten is het risico voor de omwonenden groter als er een plofkraak plaatsvindt. Deze automaten worden waar mogelijk naar betere, veiligere locaties verplaatst.

Geld onbruikbaar

We snappen dat het lastig kan zijn dat de automaten het ’s nachts niet doen. Dit is dan ook een tijdelijke oplossing. We hopen op uw begrip hiervoor. Banken, Geldmaat, De Nederlandsche Bank (DNB) en de politie slaan ondertussen de handen ineen. Het doel is om bankbiljetten bij een plofkraak onbruikbaar te maken. Zo valt er voor criminelen hélemaal niets meer te halen.

Tijdens werkdagen bent u ook van harte welkom in ons kantoor om contact geld te pinnen. Onze Zelfstandige Adviseurs helpen u graag!