Een frisse duik tijdens een dagje strand, waar laat je je spullen?

Het blijft een lastige situatie tijdens een dagje strand, je wilt gaan zwemmen maar je hebt ook een telefoon en een zonnebril bij je, waar laat je die spullen? En wat vergoedt de verzekering wanneer de spullen gestolen worden? Wordt die frisse duik een koude douche?

De meeste mensen proppen de spullen in een tas, leggen er nog een handdoek op en hopen er dan maar het beste van. Vaak gaat het natuurlijk ook goed, maar wat wanneer je spullen toch verdwenen zijn na je verfrissende duik?

Vierduizend euro

Het overkwam bijvoorbeeld deze vakantieganger in Thailand. Ze ging alleen naar het strand, nam een duik en constateerde toen dat haar rugzak was verdwenen. In de rugtas zaten verschillende spullen, zoals een telefoon, een iPad met accessoires en een GoPro-camera met accessoires. De schade was ruim vierduizend euro. Ze deed een beroep op haar reisverzekering, maar die wilde niet uitkeren.

In de voorwaarden van een reisverzekering staat vaak dat je als verzekerde goed op je spullen moet letten. In dit geval vond de verzekeraar dat de vrouw niet voorzichtig genoeg was geweest. De vrouw diende daarop een klacht in bij de Geschillencommissie van Kifid, maar ook daar kreeg ze geen gelijk. Ze had de spullen ook in het hotel kunnen laten. Of ze had kunnen beslissen om niet te gaan zwemmen.

Het hangt altijd af van de omstandigheden of een verzekeraar wel of niet uitkeert. Het gaat om een combinatie van de plek waar de diefstal plaats heeft gevonden, de mogelijkheid van de consument om maatregelen te nemen, de waarde van de spullen, enzovoort. Ook is het verstandig om vooraf even na te kijken wat er precies in de voorwaarden van de reisverzekering staat.

Dagje strand

Vaak sluit je een reisverzekering af voor een binnenlandse of buitenlandse vakantie. Ga je in Nederland een dagje naar het strand, dan komt de inboedelverzekering in beeld. Je hebt dan wel buitenhuisdekking nodig. Sommige verzekeraars bieden die ook over de grens aan. Let op: ook hier zal gelden dat de verzekeraar verwacht dat je voorzichtig bent geweest.

Tips

  • Een open deur, maar neem zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee naar het strand.
  • Wil je toch bereikbaar zijn? Wellicht heb je nog een oude telefoon die je kunt gebruiken.
  • Ben je met een groep, ga dan om beurten zwemmen zodat steeds een of twee mensen op de spullen kunnen letten.
  • Overweeg de aanschaf van een waterdicht heuptasje.
  • Online circuleren een hoop creatieve tips om je spullen op te bergen in bijvoorbeeld een luier, een lege fles zonnebrandcrème, enzovoort.

Bron: Adfiz