3 manieren om op uw huidige hypotheek te besparen

Minder maandlasten, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch zijn er een aantal mogelijkheden om op uw bestaande hypotheek bij RegioBank te besparen. En dan vooral op de hypotheekrente. We geven u drie tips.

1. Sluit een betaalrekening af

Heeft u wel een hypotheek bij RegioBank, maar nog geen betaalrekening? Dan ligt er een mooie kans om uw hypotheekrente met 0,10% te drukken. Sluit een betaalrekening af voor uw inkomsten en uitgaven, inclusief aflossing van uw hypotheek, en het voordeel is voor u. Bekijk hier de voorwaarden.

2. Ga voor rentemiddeling

Als u jaren geleden een hypotheek heeft afgesloten, is de bijbehorende rente misschien een stuk hoger dan de actuele hypotheekrente. Maar wist u dat u óók van de huidige lage rente kan profiteren, zonder dat u hoeft te wachten tot uw rentevaste periode voorbij is? Kijk eens of u in aanmerking komt voor rentemiddeling. U krijgt dan een nieuwe rentevaste periode, waarbij het verschil tussen uw rente en de actuele rente wordt gemiddeld.

U betaalt hiervoor wel kosten, maar dan nog kan het u een flink voordeel opleveren. We hebben de voorwaarden voor u op een rij gezet. Uw Zelfstandig Adviseur kan u verder helpen met een berekening.

3. Kijk of de rente omlaag kan

Is uw woning in waarde gestegen, of heeft u al veel afgelost? Dan kan uw hypotheekrente misschien omlaag. We leggen uit hoe dat werkt.

De verhouding tussen uw openstaande hypotheekschuld en de marktwaarde van uw woning, noemen we de schuld-marktwaardeverhouding. Bij RegioBank zijn er verschillende tariefgroepen verbonden aan de schuld-marktwaardeverhouding. Hoe hoger de verhouding, hoe hoger de tariefgroep. En hoe hoger de tariefgroep, hoe hoger de rente.

Als uw woningwaarde stijgt tijdens de rentevaste periode of als u veel heeft afgelost, dan verandert misschien de schuld-marktwaardeverhouding en valt u in een lagere tariefgroep met een lagere rente. Uw woningwaarde wordt bepaald aan de hand van een taxatierapport of de WOZ waarde van uw woning. Tip: soms is het slim om iets meer af te lossen, om zo in een lagere klasse te komen.

Wilt u er meer over weten? Lees hier meer over de tariefgroepen en de voorwaarden. Uiteraard kan uw Zelfstandig Adviseur van Arnold van Hooft u ook verder helpen.