RegioBank en SNS sluiten tijdelijk geldautomaten in winkels

Op maandag 25 mei is er een plofkraak geweest op een SNS geldautomaat in de vestiging van de HEMA in Lisse. Daarom sluiten we vanaf 25 mei tijdelijk alle SNS en RegioBank geldautomaten in winkels, zoals de HEMA en Spar. Op het scherm van de geldautomaten ziet u een bericht dat de geldautomaat dicht is en er geen geld in zit. 

Het aantal gewelddadige plofkraken neemt weer toe en de gebruikte explosieven worden steeds zwaarder. De werkwijze waarbij eerst de voorkant van de winkelpui is geforceerd voor toegang tot de geldautomaat is nieuw. We hebben al eerder besloten om geldautomaten naast of onder woonhuizen te sluiten. De veiligheid van omwonenden staat hierbij voorop.

In de strijd tegen plofkraken maakten politie, justitie en de banken eind 2019 gezamenlijk al nieuwe maatregelen bekend, waaronder de nachtsluiting. Banken, maatschappelijke organisaties en de Nederlandsche bank verenigd in het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) hebben afspraken gemaakt over de bereikbaarheid en beschikbaarheid van contant geld. Deze afspraken bljjven gelden, ook met deze tijdelijke voorzorgsmaatregel. 

Waar kunt u wel terecht?

Wij begrijpen dat de tijdelijke sluiting van de geldautomaten lastig is. De veiligheid van de locatie, bewoners in de omgeving en klanten staat echter voorop.  

  • U kunt voor alle gebruikelijke handelingen terecht bij de geldautomaten van SNS die buiten staan.
  • U kunt voor geldopname, het veranderen van de pincode en het opvragen van saldo ook terecht bij de geldautomaten van Geldmaat. Helaas kunt u hier nog niet terecht voor het verhogen van uw paslimiet. Meer informatie over het wijzigen van uw limiet
  • U kunt voor geldopname ook naar de geldautomaten van andere banken.
  • Bij het kantoor van Arnold van Hooft kunt u ook terecht voor het opnemen van geld.

Locaties geldautomaten V PAY en Maestro en Geldmaat en bij het kantoor van Arnold van Hooft.