Spaargeld op een buitenlandse rekening, waar moet je op letten?

Sparen buiten Nederland wordt populairder. Hoewel de grote meerderheid van de spaarders het geld ‘gewoon’ in Nederland stalt, kijken steeds meer mensen naar de rentes buiten de landsgrenzen. Waar moet je op letten?

Volgens cijfers van de Europese Centrale Bank staat er nu zo’n twee procent van het spaargeld van Nederlanders bij banken in andere eurolanden.

Tips tegen een betaal-later-kater

Achteraf betalen kan heel aanlokkelijk zijn. Maar de rekening komt uiteindelijk toch. Ook dreigt het gevaar dat je het overzicht verliest. Wijzer in Geldzaken heeft een aantal tips om zo’n betaal-later-kater te voorkomen.

We doen het allemaal wel eens, achteraf betalen. Bij sommige webwinkels is dat ook heel gewoon en handig wanneer je nog spullen terug wilt sturen.

Week van het Geld

Tijdens de Week van het Geld, heeft Jill Zelfstandig Adviseur bij Arnold van Hooft Hypotheken en Verzekeringen, vijf gastlessen gegeven op de basisschool: Deken Wehmeijerschool in Velddriel. Op maandag 11 maart waren de gastlessen voor de groepen 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Op de leeftijd van de kinderen in de klas is de gastles aangepast.

Funderingsproblemen hebben grote financiële impact, hoe zit het bij jou?

In ons land komen funderingsproblemen veelvuldig voor. Het lage grondwaterpeil in grote delen van Nederland bedreigt de funderingen van ongeveer 1 miljoen woningen en andere panden. De laatste tijd is er als gevolg van klimaatverandering steeds meer aandacht voor dit probleem. Wat moet je als huiseigenaar of huizenkoper doen?

Dankzij het rapport van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) aan het kabinet staat de funderingsproblematiek nog meer in de belangstelling.

Aangifte over 2023: ben je er klaar voor?

Het kan elk jaar vanaf 1 maart, het doen van de belastingaangifte. Heb jij alle documenten en aandachtspunten al paraat?

Aangifte doen over belastingjaar 2023 moet tussen 1 maart en 1 mei. Red je dat niet, dan kun je uitstel aanvragen. Doe dat wel voor 1 mei, je krijgt dan uitstel tot 1 september.

Auto van de zaak? Dan heb je vaak te maken met bijtelling

Of je nou een werknemer bent met een leaseauto of een zelfstandig ondernemer die een auto van de zaak rijdt: in beide gevallen krijg je te maken met bijtelling. Althans, wanneer je de auto ook privé gebruikt.

Wanneer krijg ik te maken met bijtelling?

Wanneer je als werknemer of als ondernemer in een auto van de zaak rijdt.

Financiële opvoeding: jong geleerd is oud gedaan

Kinderen en jongeren staan 24 uur per dag bloot aan financiële verleidingen. Digitale marketing wordt steeds slimmer ingezet en geld is voor veel jongeren hét middel om erbij te horen. Hoe zorg je dat je grip houdt en hoe word je een ware ‘baas’ over je financiën? Dat thema staat centraal tijdens de 13e Week van het geld,

Wel of niet bezwaar maken tegen de WOZ-waarde?

Jaarlijks maken veel huiseigenaren bezwaar tegen de hoogte van hun WOZ-waarde (waardering onroerende zaken). Denk daar wel even over na: een hoge WOZ-waarde kan namelijk ook een financieel voordeel opleveren.

Aan het begin van ieder jaar ontvang je van de gemeente de nieuwe WOZ-waarde van je woning. Je kunt op de site WOZ-waardeloket bijvoorbeeld de WOZ-waardes van huizen in jouw buurt raadplegen.

Vijf vragen over de wintersportvakantie

Zie jij jezelf al onder een strakblauwe lucht vanaf een witte piste naar beneden suizen? Duizenden Nederlanders vertrekken de komende maanden naar het buitenland voor een wintersportvakantie. Waar moet je allemaal aan denken? Vijf prangende vragen én de antwoorden.

Tien tips om slim(mer) met je spaargeld om te gaan

We sparen minder dan tijdens de coronacrisis, maar door de gestegen rente gaan we wel weer strategischer met ons spaargeld om. Heeft jouw huishouden al een spaarstrategie?

De Nederlandsche Bank (DNB) deed onderzoek naar het spaargedrag van Nederlanders. Hun tegoeden op betaal- en spaarrekeningen namen in 2023 met € 14,9 miljard toe,